Dance Latin - Η συνέντευξη των σκηνοθετών της ταινίας Ballroom Dancer, Christian Bonke και Andreas Koefoed.

Αρχική σελίδα >> Μόνιμες Στήλες >> Συνεντεύξεις >> Η συνέντευξη των σκηνοθετών της ταινίας Ballroom Dancer, Christian Bonke και Andreas Koefoed.

Η συνέντευξη των σκηνοθετών της ταινίας Ballroom Dancer, Christian Bonke και Andreas Koefoed. 

 

Με αφορμή την επικείμενη προβολή της ταινίας Ballroom Dancer που διοργανώνει το www.dancelatin.gr ζητήσαμε από τους σκηνοθέτες της ταινίας,  Christian Bonke και Andreas Koefoed, να μας απαντήσουν σε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την ταινία και τους πρωταγωνιστές. Διαβάστε τι λένε οι δύο σκηνοθέτες για τον  Slavik και την Anna και πάρτε μια ιδέα αυτoύ που πρόκειται να δούμε στις 26 και 27 Μαΐου.

 

Christian και Andreas, πείτε μας μερικά πράγματα για εσάς. Πώς αποφασίσατε να γίνετε σκηνοθέτες; Είχατε σπουδάσει κάτι άλλο αρχικά ή ξέρατε από την αρχή ότι θέλατε να ακολουθήσετε αυτήν την καριέρα;

Christian: Είχα δυσκολία στο να αποφασίσω τι ήθελα να κάνω μεγαλώνοντας. Ως παιδί, ήμουν σίγουρος πως θα γινόμουν ηθοποιός, όπως ο θείος μου. Καθώς μεγάλωνα πήρα μέρος σε παραστάσεις, αλλά σαν έφηβος έγινα πιο ντροπαλός και έτσι στράφηκα προς τη μουσική. Όταν έγινα 20 χρονών, σπούδασα γραφιστική. Λίγα χρόνια μετά, δημιούργησα μία δισκογραφική εταιρεία με δύο φίλους μου, όπου εκεί ξεκίνησα να γυρίζω τα video για τη μουσική και αυτό με έφερε πιο κοντά στις ταινίες. Το 2001, πέρασα στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου της Δανίας (National Danish Film School) από όπου και τελείωσα το 2005.

Andreas: Ξεκίνησα να κάνω ταινίες στην ηλικία των 20 ετών. Από παιδί, είχα προτίμηση στη μουσική, τραγουδούσα σε μία χορωδία αρρένων και έπαιζα πιάνο. Μετά το Λύκειο, ξεκίνησα σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες, αλλά τις άφησα σύντομα, όταν κατάλαβα πως δε θα γινόμουν καλός σαν Διπλωμάτης. Πήγα στο Παρίσι, να παίξω μουσική και όταν επέστρεψα, μου πρότειναν μία δουλειά άνευ αποδοχών σε ένα πρόγραμμα για έφηβους στην τηλεόραση, ενώ παράλληλα σπούδαζα Κοινωνιολογία. Ξεκίνησα να φτιάχνω τα πορτρέτα φίλων μου και εθίστηκα με όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται καθώς ετοιμάζεται μία ταινία. Μου άρεσε πολύ το γύρισμα, η επεξεργασία, το να βρίσκω την κατάλληλη μουσική και να φτιάχνω συγκεκριμένη ατμόσφαιρα.


Πώς σκεφτήκατε να κάνετε αυτήν την ταινία / ντοκιμαντέρ; Ξέρατε πριν την ταινία ποιος ήταν ο Slavik;

H γυναίκα του παραγωγού μας Jacobs, ονομάζεται Victoria Franova, η οποία ήταν παλιότερα παγκοσμίου φήμης χορεύτρια. Όταν ο Jacob την είδε τελευταία φορά να χορέυει συγκινήθηκε πολύ.Αργότερα είχε την ιδέα να κάνουμε ένα ντοκιμαντέρ για ένα χορευτή latin. Δεν γνωρίζαμε τον Slavik πριν, αλλά μετά από έρευνες που κάναμε στον χώρο του χορού, τον γνωρίσαμε. Μας ήταν προφανές ότι είχε πολύ καλό χαρακτήρα και ότι η επιστροφή του θα δημιουργούσε μία καλή βάση για ένα ντοκιμαντέρ.


Αυτή είναι η πρώτη σας δουλειά ως σκηνοθέτες, είστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα;

Είναι το πρώτο μεγάλης διάρκειας ντοκιμαντέρ, και οι δύο μας κάναμε μικρότερης διάρκειας ταινίες για πολύ καιρό. Είχαμε και οι δύο την περιέργεια να δουλέψουμε σε μεγάλης διάρκειας ταινίες και να δούμε τη δομή. Ευτυχώς καταλήξαμε πως η ιστορία του Slavik και της Anna, ήταν η κατάλληλη για αυτήν τη δομή. Στο σύνολο, είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.


Πώς ήταν οι σχέσεις σας με τον Slavik κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων; Ήταν εύκολο να δουλεύετε μαζί του;

Είχαμε πολύ καλή σχέση με τον Slavik κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Στην αρχή ήταν πολύ συγκεντρωμένος στο χορό, αλλά μας άφησε τον απαραίτητο χώρο, όταν έκανε πρόβες και κατά τη διάρκεια των διαγωνισμών. Όταν η σχέση του με την Anna άρχισε να διαλύεται, μας ανοίχτηκε ακόμα περισσότερο και μοιράστηκε τις σκέψεις του μαζί μας.


Στην ταινία, πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι. Υπήρξε κάποια σκηνή στην οποία έπρεπε να ακολουθήσουν τις οδηγίες σας, προκειμένου να έχουν πιο «δραματικό» αποτέλεσμα;

Τίποτε δεν είναι σκηνοθετημένο στην ταινία. Οι σκηνές και οι χαρακτήρες είχαν από μόνοι τους έναν δραματικό χαρακτήρα και έτσι δεν χρειάστηκε να παρέμβουμε.


Περάσατε πολλές ώρες με τον Slavik και την Anna. Μπορείτε να περιγράψετε τους χαρακτήρες τους, πώς είναι σαν προσωπικότητες;

Είναι και οι δύο καλλιτέχνες, αφοσιωμένοι στο χορό. Ήταν πολύ γενναιόδωροι και πρόθυμοι στο να μοιραστούν τις ζωές τους μαζί μας. Εκτός κάμερας, κάναμε καλή παρέα και ήρθαμε κοντά.


Πιστεύετε πως η φιλοφοξία μπορεί να ξεπεράσει την αγάπη;

Για κάποιους ναι. Για πολλούς χορευτές και για τον Slavik συγκεκριμένα, η φιλοδοξία με την αγάπη πάνε μαζί. Όταν τον γνωρίσαμε, ήταν πολύ αφοσιωμένος στις φιλοδοξίες του αλλά στην πορεία ανακάλυψε πως χρειαζόταν την αμοιβαία αγάπη της Anna, για να ολοκληρωθεί σαν άνθρωπος.


Σε αυτήν την ταινία ο κόσμος θα δει τις προσπάθειες του Slavik και της Anna προκειμένου να φτάσουν στην κορυφή. Εκτός από αυτό, ποιο είναι το ηθικό μήνυμα της ταινίας;

Δεν προσπαθούμε να δώσουμε κάποιο ξεκάθαρο μήνυμα μέσα από την ταινία, αλλά θέλουμε οι θεατές να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Η ταινία θέτει το ερώτημα, πόσα είναι διατεθειμένος να θυσιάσει κάποιος προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του και αν στο τέλος όλη αυτή η προσπάθεια τον κάνει ευτυχισμένο.


Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον; Δουλέυετε πάνω σε κάποια ταινία αυτό το διάστημα;

Δουλεύουμε και οι δύο σε καινούργιες ταινίες.
Christian: Ετοιμάζω το πορτραίτο του υπουργού Πολιτισμού της Δανίας. Είναι ένα νέο μείγμα πολιτικού και έχει αξιοσημείωτη έφεση στην πολιτική. Είναι πολύ επικοινωνιακός όσον αφορά τα σχέδια του, έχει παραδεχτεί ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του και μάλλον είναι πολύ καινοτόμος σε ένα αρκετά συντηρητικό πολιτικό σκηνικό. Επίσης, δουλεύω σε μία ταινία για έναν boxer από την Κούβα σε συνδυασμό με την διεθνή επιχείρηση του boxing.

Andreas: Εργάζομαι σε μία ταινία για έναν Δανό ακτιβιστή, ο οποίος το 1995 μετέφερε 4 τόνους όπλων στην Ινδία για να βοηθήσει τους ανθρώπους στο Δυτικό Bengal εναντίον του καταπιεστικού κομμουνιστικού καθεστώτος. Επιπλέον , ετοιμάζωμία ταινία για τρία αγόρια από τη Σενεγάλη που φιλοδοξούν να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη.


Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη συνέντευξη και σας ευχόμαστε ότι καλύτερο, τόσο στα προσωπικά σας όσο και στην επαγγελματική σας πορεία.

Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σας, καλή επιτυχία στην ιστοσελίδα σας και ελπίζουμε να απολαύσετε την ταινία στην Ελλάδα.